Tuesday, August 16, 2016

Molten chocolate lava cake ehk šokolaadi fondant

See nimi eesti keeles on kuidagi eriti fancy, et minu meelest kõlab see inglise keeles kuidagi palju paremini. Kuid inglise keeles on see jällegi niiiiiiii pikk, et seda välja öeldes jõuavad teised enne magama jääda, kui öelduga lõpuni jõuan :D

Igatahes, lõpuks proovisin ise ka ära selle tegemise ja see on tegelikult imelihtne! Kuigi jah, endal siis mul nad perfektsel ei õnnestunud, sest ei julgenud välja võtta ajal, mil oleks pidanud, siis nad nii seest vedelad ei jäänud. Maitsesid ikka ulme hästi!

Sulatasin 115g semi-sweet šokolaadi ja  115g võid mikrokas 1-minuti kaupa, kokku tegelikult läkski vist 2 minutit :D Samal ajal vahustasin 2 munavalget ja 2 tervet muna ning ~70ml suhkurt.

Sel ajal kui mikser mune vahustas valmistasin ette Ramekinid - mul oli 4 suuremat ja 4 väiksemat Ramekini, Kuna mul läks meelest või palju varem sulama võtta, siis lasin seda natuke mikrokas sulama ning seejärel pintsliga katsin siseküljed. Seejärel panin natuke jahu põhja ja keerasin Ramekine natuke küljele ja seejärel vastu kätt koputades keerutasin neid ehk et siis kõik küljed saaks jahuseks. Ülejääva jahu koputasin järgnevasse vormi ning siis koputasin avausega vastu lõikelauda, et üleliigne jahu külgedelt ära tuleks. (Pikk ja keeruline seletus, tegelt kõik väga lihtne.)

Kui munad olid juba ilusti vahul, siis lisasin sinna juurde šokolaadi-või segu, samal ajal edasi mikserdades. Lasin sellel natuke keerelda ja seejärel lisasin umbes 3-4spl jahu (peab jääma mõnusalt pehme ja siidine). Lasin veel kergelt mikseriga läbi ja voila! Valma see tainas!

Tainas Ramekinidesse ja Ramekinid ahju! Kõigepealt panin suuremate vormidega ja olid eelsoojendatud 230 kraadises ahjus ~8 minutit. Norm on välja võtta 7-8 minutiga ja julgelt võtta, mitte nagu mina, sest muidu ei jää nad nö molteniks. Väiksed vormid olid umbes 5 minutit ahjus mul. Vahepeal on soovitav nad ka ümber pöörata. Vormid panin tavalisele ahjuplaadile.

Siin nad on!




Natuke vähem oleksid pidanud ahjus olema ja natuke "vedelamad", aga esimese katsetuse kohta pole paha mu arust :)

No comments:

Post a Comment