Panna cottat pole kunagi varem ise valmistanud, aga oli suur tahtmine proovida midagi uut. Kui tuli aprillikuu Oma Maitse, siis jäi koheselt see retsept silma, aga nagu näha, siis läks ainult umbes 2 kuud, et asi ise ära teha :D
Retsepti natuke kohandasin, nii nagu ikka need asjad alati lähevad. Panna cotta valmistamine ise on imelihtne!
 |
Jessult sünnaks saadud vormid läksid lõpuks käiku :) |
 |
Kõigepealt likku/paisuma 2tl želatiinipulbrit või 4 želatiinilehte |
 |
400ml kookospiima panin madalal tulel kuumenema ja lisasin sisse 4spl suhkurt. Kui piimasegu oli soojenenud ja želatiin piisavalt paisunud, siis lisasin želatiini segule ja segasin sulamiseni. |
 |
Segu jagasin nelja vormi vahel ja läks kümikusse tahenema |
Kui
panna cotta külma läks, siis hakkasin valmistama rabarberikastet. Algupärases retseptis kasutatud laimi, mul seda kodus polnud kahjuks, aga oli sidrunit, niiet läks see loosi.
 |
Kuumutasin potis 300g ehk umbes 2 rabarberivart |
 |
Rabarberitele lisasin 100ml suhkurt |
 |
Rabarberi-suhkru segule läks muidu juurde 1 laimi mahl ja koor, mina lisasin 1 sidruni koore ja poole sidruni mahlast. Sai niiiiii hea sidrunine minu meelest :) |
 |
Retseptis kirjas, et kuumutada 10-15 minutit, minul kella jälgimisest ei tule midagi kunagi välja ja kuumutasin kuni rabarberid olid mõnusalt pehmed |
Kaste läks jahtuma, sest
panna cotta tardumiseks kulus ka veel aega. Mina kontrollisin neid umbes paari tunni pärast ja olid ilusti tardunud.
 |
Vormist kätte saamiseks tõmbasin vormi äärest terava noaga panna cotta lahti ja kummutasin taldrikule |
 |
Katsin panna cotta rabarberikastme ja kookoshelvestega |
Panna cotta sai hästi kookoseline (ilmselgelt). Kuigi mulle kookos meeldib, siis minu jaoks oli seda kuidagi palju lõpuks. Aga mu isale väga meeldis!
Head katsetamist!
No comments:
Post a Comment