Vaja läheb:
1 pakk Selga šokolaadi küpsiseid
~90 g võid (sulatatud)
600 g toorjuustu (toasoe)
200-300 ml vahukoort
2 tl vanillsuhkurt
~100 ml suhkurt
2 toru Domino küpsiseid
2-3 tl žellatiini
Kaunistamiseks (valikuline):
30 g tumedat šokolaadi
30 g valget šokolaadi
~3 spl vahukoort
Kõigepealt purustan küpsised köögikombainis ja sulatan mikrokas või. Kui küpsised on ilusti purustatud, siis lisan köögikombaini juurde sulatatud või ja lasen ilusti segi. Põhi läheb koogivormi ja seniks külmkappi, kuni valmistan segu.
Mina panen enne segu tegemist žellatiini hakkama ehk 2-3 tl žellatiini panen kaussi ja lisan peale vett nii palju, et katab žellatiinikihi + umbes 1-2 cm peale. Jätan žellatiini paisuma.
Samal ajal alustan segu tegemisel 300 ml vahukoore vahustamisest. Kui vahukoor on ilusti vahus, siis lisan juurde 600 g toorjuustu. Mulle meeldib kasutada Piimameister Otto toorjuustu, sest see on palju pehmem isegi otse külmikust võttes ja seega on seda kergem töödelda. Segule lisan 2 tl vanillsuhkru ja ~100 ml tavalist suhkurt ning segan segi.
Kui žellatiin on paisunud, siis panen selle mikrokasse 30ks sekundiks ning segan, kui on ilusti sulanud kõik, siis on kõik hea, kui veel pole, siis panen uuesti 30ks sekundiks ning kordan rutiini. Žellatiin peab natuke jahtuma enne segule lisamist!
Kui žellatiin on saanud natuke jahtuda, siis lisan selle segule ise pidevalt segades. Žellatiin sees ja ongi segu valmis!
Lisan pool valminud segust koogipõhjale ning hõõrun ühtlaselt laiali. Selle kihi peale läheb seejärel 1 toru Domino küpsiseid, mis murran neljaks ning jagan võrdselt laiali. Dominode peale läheb ülejäänud toorjuustusegu. Taaskord rahulikult ühtlaselt laiali. Segu peale läheb teine Domino küpsiste samamoodi küpseiseid neljaks tehes. Kui see on tehtud, siis läheb segu külmkappi, kõige parem on seda seal hoida üleöö, sest siis lähevad küpsised sees selliselt mõnusalt natuke krõmpsumaks, aga muidu tahkub ka umbes 4 tunniga ära.
Kui kook on seisnud, siis panen kaussi šokolaadid (30g + 30g) ja 3 spl vahukoort ja mikrokasse 30 sekundiks ja selle ajaga peaks ilusti sulama ära. Kui ei ole siis sulanud, siis on ilmselt ikka ise nii kuum, et segades sulab ära. Ei tasu liiga palju mikrokas lasta, sest šokolaad kõrbeb muidu ära! Šokolaadisegu peaks jääma nii vedel, et tilgub ilusti lusikalt maha.
Kaunistan säbrutades koogi, lasen natuke külmkapis seista ja voila!
Head isu!
No comments:
Post a Comment