Thursday, November 19, 2015

Topeltjuustuga burger

Olen ammu tahtnud ise teha burksi, aga tahtsin teha täiesti nullist ehk saiad ka ise, ja selle pärast ma järjest kogusin ja kogusin seda hoogu. Nüüd lõpuks otsustasin selle ära teha, kuid siiski mitte kõike ise ja petsin natuke ehk saiad ostsin valmistootena. Muud asjad tegin küll ise ja isegi nö retseptid mõtlesin ise (nagu see oleks väga raske olnud :D)

Alustasin pihvidega, kuhu läks 800 grammi veisehakkliha, Santa Maria grillkastet, soola, pipart ja lihaüldmaitseainet. Nendest sai kokku 8 pihvi. Kasutasin see kord Smokey Hickory kastet, kuid väga vahet pole millist sisse panna, maitseb ikka hästi.

Minu arust väga head ja asjalikud kastmed, mina peamiselt ise kasutan neid liha marinaadidesse ja noh, kõikjal :D


Pihvid läksid pannile, Edvin lõikus tomateid ja kurke, hakkasin ise dipikaid tegema ja sibulaid lõikuma. Edvinil sibulat lõikuda ei lasknud, sest tahtsin, et sibulaviilud oleks imepeenikesed, et ma ise ka neid sööks :D Tegin kaks dipikat - üks grillkastmega ja teine paprika ning tšillikastmega. Grillkastmega tegin natukene ainule ja lisaks grilllkastmele panin hapukoort ja natuke lihaüldmaitseainet. Paprika dipiks läks blenderisse 1 väike paprikas, hapukoor, ketšupit, tšillikastet, lihaüldmaitseainet, paprikapulbrit ja natuke soola. Seda väga palju blenderdada ei tasu, sest läheb megavedelaks.


Ettevalmistused tehtud sai hakata burksi kokku panema. Saiad lasin soojaks ja pealt mõnusalt krõbedamaks rösteris. Ega siis muud enam polnud, kui mahlane burger kokku laduda. Minu arust maitses väga hea ja kui lõin kokku, et palju kõik kokku maksma läks, siis üks burger oli umbes 2 eurot, mis minu arvates on väga-väga soodne ja see oli nii suur, et mina ei  jõudnud tervet äragi süüa :D
Nii ta kaunike valmiski

Siin polnud ilmselgelt midagi rasket tegelikult, kuid olen tahtnud seda väga kaua teha ja LÕPUKS suutsin end kokku võtta ja ära teha :)



No comments:

Post a Comment